Bázakerettye
Skanzen
Skanzen
Skanzen

A helyi turizmus fejlesztése jegyében...

Mivel hiszünk abban, hogy Lispeszentadorján jövője szempontjából a turizmusnak igen komoly jelentősége van, ezért egyesületünk tevékenységének egy nagyon jelentős része az idegenforgalomra koncentrálódik. Ennek keretében igen sokféle turisztikai ággal foglalkozunk aktívan! Turisztikai szolgáltatásainkat előzetes egyeztetés alapján a honlapon található elérhetőségek egyikén bejelentkezve lehet igénybe venni!
 

Agroturizmus

Jó néhány évvel ezelőtt - még akkor, amikor a Tündérkert mozgalom még Zalában is ismeretlen volt - elkezdtük egy gyűjteményes kert alapjainak lerakását. Célunk az volt, hogy összegyűjtsük azokat az őshonos, helyi gyümölcsfajtákat, melyek az évszázadok alatt kiválóan alkalmazkodtak a helyi klímához, domborzati és talajadottságokhoz. Oltóvesszőket gyűjtöttünk, oltottunk, szemeztünk és elkezdett formálódni egy kert, amelynek gerincét egy öreg gyümölcsös alkotja: ez a Lispei Gyűjteményes Kert. Jelenleg 2,5 hektár áll rendelkezésünkre, melyen kb. 1 hektáron találunk pillanatnyilag helyi gyümölcsfákat.
Az elmúlt évek alatt a kert gondozása során rengeteg tapasztalattal gazdagodtunk, melyeket agroturisztikai szolgáltatásként tudunk átadni az érdeklődőknek. A Lispei Gyűjteményes Kertben be tudjuk mutatni az oltás, szemzés fortélyait, a gyümölcsfatelepítés technikáját, az egyes gyümölcsfajták otthoni felhasználását, a gyümölcsös természeti értékeit - szóval egy tartalmas, jó programot kínálunk!

Vízi turizmus

A Skanzen Értékvédő Hagyományőrző és Turisztikai Közhasznú Egyesület a térség egyre dinamizálódó vízi turizmusából is kiveszi a részét. Ehhez kisebb eszközparkkal is rendelkezünk már. Az egyesület tulajdonában lévő rafting csónakokkal, kenukkal, Stand Up Paddle-okkal igazi élményt tudunk nyújtani. Ilyen jellegű programjainkat a Murán, illetve a Kistolmácsi tavon bonyolítjuk le!

Horgászturizmus

Lispeszentadorján közelében számos kiváló horgászvíz található, íés mivel a horgászat iránt is jelentős igény tapasztalható, így egyesületünk is beszerzett néhány eszközt azért, hogy vendégeink ilyen irányú elvárásainak is meg tudjunk felelni. Horgászeszközeinket különösen gyerekprogramjaink során használjuk nagy sikerrel.