Bázakerettye
Skanzen
Skanzen
Skanzen

NCA támogatás 2010

NCA-NYD-10-0556
A nyertes működési pályázat után egyesületünk 613 634 Ft-tal számolt el. Ennek jóváhagyása jelenleg folyamatban van. A támogatás felhasználásnak tartalmát az alábbi ismertető pontosítja:
A Skanzen Értékvédő-, Hagyományőrző és Turisztikai Közhasznú Egyesület a 2010. évben kapott NCA támogatást az alapszabályában meghatározott tevékenység finanszírozására fordította. Ezek egy része a a jogszerű és szabályszerű működést szolgálta, gondolunk itt elsősorban a könyvelési díjra, mely által szakképzett könyvelő kontrollálta a pénzügyeket.
Részeben a  korábbi NCA támogatásokból is létrehozott kis eszközpark (mely elsősorban számítástechnikai és irodatechnikai eszközökből áll) jelentette azon pályázatok alapját, melyek a beszámolási időszakban benyújtásra kerültek. E pályázatok sikeréhez hozzájárult a beszerzett laptop és egy határon átnyúló ETE projekt esetében a megvalósításhoz szükséges fordítási költség.
A szóban forgó laptop beszerzés volt az egyetlen mely kapcsán nem tudtuk felhasználni a rendelkezésünkre álló teljes forrást. Ennek oka az volt, hogy a költségvetés tervezésekor mi egy olyan ÁFA nyilatkozatot adtunk könyvelőnkkel egyeztetve, mely alapján bruttó módon kellett volna elszámolnunk. Azonban időközben egyeztettünk az APEH-hel, mely azt javasolta, hogy maradjunk az ÁFA körben, emiatt - a Wekerle Sándor Alapkezelő munkatársaitól kapott instrukciók alapján - módosítottuk ÁFA nyilatkozatunkat. Arra idő és szabad forrás sem volt, hogy az így nettó alapú elszámolást a tárgyi eszköz esetében kiegészítsük, hiszen ekkora az eszköz már beszerzésre került.
Egyesületünk mindennapi tevékenységéhez is nagyban hozzájárult a  támogatás, melynek egy jelentős részét nyomtatványokra, hatósági díjakra és karbantartásra fordítottuk, illetve weboldalunk fenntartására. A karbantartást különösen fontosnak tartottuk a folyamatos működés biztosítása végett.
2010-2011-re terveztünk a helyi tárgyi örökség megőrzése céljából szállítási költséget, mely egy főfás prés szállítását célozta - ezt is sikerült megvalósítani. Az LKSE-vel közösen elkezdtük a falugaléria fejlesztését, melyhez képkereteket vásároltunk.
Köszönjük a támogatást!